Ден на планетата Земја
На 22. април 2019. година, наставниците Тодорка Нане и Надица Нане заедно со ученици од петто одделение ја реализираа дневната
Право на име
На 22. април 2019. година, наставниците Дарко Талески и Наташа Забрчанец со учениците од шесто одделение ја реализираа активноста “Право
Конференција во Молдавија: “Повеќејазичното образование во регионот на ОБСЕ”
Денес, на 11.04.2019 год. во Кишињев, Молдавија, се одржа Конференцијата "Повеќејазичното образование во регионот на ОБСЕ: искуства и перспективи за
Празници
На 8. април 2019. година, наставниците Маја Митева Петроска и Захарица Илиеска  заедно со учениците од второ и трето одделение
Асоцијација за Историски дијалог и истражување од Кипар во посета на НДЦ Скопје
Денес во посета на НДЦ Скопје беше директорката на Асоцијацијата за историски дијалог и истражување од Кипар г-ѓа Алеф Тугберк.
Традиционална македонска и влашка носија
На 30. март и 2. април 2019. година, наставниците Маја Митева Петроска и Захарица Илиеска  заедно со учениците од второ
Објава на извештаите од евалуацијата на Нансен моделот за интеркултурно образование во ООУ „Гоце Делчев“- Гостивар
Нансен дијалог центар Скопје со задоволство ги објавува извештаите и резултатите од преоценката на реализацијата на интегрираните воннаставни активности според
Од зрно до плод
На 25. март 2019. година, наставниците Тодорка Нане и Надица Нане заедно со ученици од петто одделение ја реализираа дневната
Воден сообраќај
На 24. март 2019. година, наставниците Спасиче Николовска и Исниша Салиоски од подрачното училиште „Никола Карев“ с. Борино,  со учениците
Годишен извештај на Нансен дијалог центар Скопје за 2018 година
НДЦ Скопје го објави Годишниот извештај за календарската 2018 година кој ги содржи сите информации поврзани со главните програмски компоненти
Цветна градина
На 22. март 2019. година, наставниците Дениз Реџепов и Зујца Стојанова со учениците од прво одделение ја реализираа активноста „Цветна
Грижата за другите е грижа за себе
На 21. март 2019. година, училишниот психолог Светлана Аспровска Тодоровиќ, заедно со учениците од втора година, реализираа две активности во
Денови на екологијата
Во текот на март 2019. година, наставниците Светлана Кочовска и Афердита Амедовска заедно со учениците од трето одделение спроведоа активности
Цвет до цвет
На 20. март 2019. година, наставниците Даниела Стефановска и Хатиџе Мемети со учениците од прво одделение ја реализираа дневна активност
Виножито
На 13. март 2019. година, наставниците Дарко Талески и Наташа Забрчанец со учениците од шесто одделение ја реализираа активноста “Виножито”
Расцутено дрво
На 11. март 2019. година, наставниците Кристина Стојанова и Зерин Кокаљари со учениците од шесто одделение реализираа активност во рамки