Новогодишни желби
Во текот на декември. 2018, наставниците Алма Алајбегу Буџаку и Арбана Села заедно со учениците од второ одделение реализираа активности
Активности во рамки на Сообраќајната секција
Во текот на декември 2018. година, наставниците Мерита Исмаjловска и Валентина Босилковска со учениците од второ одделение ги реализираа активностите
Активности во рамки на Сообраќајната секција
Во текот на декември 2018. година, наставниците Виолета Паревска и Лулјета В. Керими со учениците од второ одделение ги реализираа
Колаж (детските права)
Во текот на декември 2018. година, наставниците Кристина Стојанова и Зерин Кокаљари со учениците од шесто одделение реализираа активности од
Нашиот календар
Во текот на декември 2018. година, наставничкиот тандем Фатмире Махмуди и Мирјана Невенова реализираа активности во рамки на месечната тема
Снежана и седумте џуџиња
Во текот на декември 2018. година, наставниците Татјана Дранговска и Саба Асани заедно со учениците од прво одделение, реализираа активности
Рециклираме, изработуваме новогодишни декорации
Во текот на декември 2018. година, наставниците Зана Амедовска Сељимоска и Сашка Делова реализираа заеднички активности од Еко секцијата од
„Традиционално македонско оро“
Во декември 2018 година, наставниците Захарица Илиеска и Маја Митева Петроска ја реализираа дневната активност „Традиционално македонско оро“, секција „Запознај
„На автобуска станица“
Во месец декември 2018. година, наставниците Јагодa Митева и Кемал Алицов ја реализираа дневната активност„На автобуска станица“од месечната тема „Сувоземниот
Новогодишни изработки
Во текот на ноември. 2018, наставниците Шпетиме Даци и Билјана Миновска заедно со учениците од петто одделение реализираа активности во
Обука 10-17 Декември 2018, групи 22, 23, 24
Од 10. до 17. декември 2018. година, во Тренинг центарот на НДЦ Скопје беа присутни учесниците на групите 22., 23.
Обука 4-11 Декември 2018, групи 19, 20, 21
Во периодот од 4. до 11. декември 2018. година, групите 19., 20. и 21. од напредното ниво на обука на
Крстосница, автопат, велосипедска патека
На 30 ноeмври 2018 година, наставниците Спасиче Николовска и Исниша Салиоски од подрачното училиште Никола Карев с.Борино, ги реализираа дневните
Сувоземен сообраќај
Во текот на ноември 2018. година, наставниците Виолета Паревска и Лулјета В. Керими со учениците од второ одделение ги реализираа
Есента во мојот крај
Во текот на ноември 2018. година, наставниците Теута Бајрам Мухарем и Татјана Стаматова, заедно со нивните деца од прво одделение
„Еко пораки“
На 29.11.2018 година, наставниците Тодорка Нане и Надица Нане заедно со учениците од петто одделение ја реализираа дневната актвност „Еко
„Еко пораки“
На 29.11.2018 година, наставниците Тодорка Нане и Надица Нане заедно со учениците од петто одделение ја реализираа дневната актвност „Еко
„Фустанот на есента“
Во текот на месец ноември, наставниците Дениз Реџепов и Зујца Стојанова ја реализираа активноста „Фустанот на есента“ во рамки на
Во здраво тело, здрав дух
Во текот на ноември. 2018, наставниците Еглантина Муслиу и Вјолца Рамадановска заедно со учениците од трето одделение реализираа активности во
„Cувоземни сообраќајни средства“
На 27.11.2018 година, наставниците Јагодa Митева и Кемал Алицов ја реализираа активноста „Cувоземни сообраќајни средства“  од месечната тема „Сувоземниот сообраќај“,