Состанок со Советот на родители на ИДОУ
(22.09.2010) На 22.09.2010 во основното училиште „Фридтјоф Нансен“ се оддржа состанок на Советот на родители на ова училиште. Состанокот беше
Започна новата учебна 2010/2011 година
(01.09.2010) 1ви септември… Прекрасен ден! Во училишниот двор на ИДОУ Фридтјоф Нансен повторно се слушна веселиот детски џагор кој всушност
Завршна приредба на учениците во ИДОУ
(09.06.2010) Крајот на учебната 2009/2010 година е успешно заокружен со оддржувањето на завршната приредба на тема: Кога ќе пораснам сакам
Потпишан договор за партнерство во проектот “Интегрирано двојазично средно училиште„
Министерот за образование и наука на РМ Перо Стојановски, градоначалникот на општина Јегуновце Тони Коцески и извршниот директор на НДЦ
Oдбележан на 17 Мај – Ден на независноста на Норвешка
(17.05, 2010) По повод 17 Мај – Денот на конститутивноста на Норвешка во знак на благодарност кон донаторот и финансиерот
На гости за велигден кај христијанско семејство
(05.04, 2010) Трет ден Велигден. Како што е традиција пријателите одат едни кај други на гости и меѓусебно разменуваат црвени
Парада по повод 1ви Април – Ден на шегата
 (01.04, 2010) На датум 01.04.2010, ден четврток, денот на шегата, или Априлијадата, сите ученици од I и II одделение, од
Одбележан 12 март – денот на дрвото
(30.03, 2010) Март , месец кога целата природа почнува да се буди. Денес 30.03.2010 учениците од нашето училиштего одбележаа денот
Посета на претставник од УПС
(15.03, 2010) На ден 15.03.2010 во училиштето не посети претставник од УПС – униформираните полициски службеници од полициската станица во
Осмомартовска работилница со мајките
(26.02, 2010) На ден 26.02.2010 год. во подрачното ИДОУ “Фридтјоф Нансен” во с. Прељубиште се одржа работилница “Букет за мама”
Претстава по повод новата 2010 година
 (28.12, 2009) По повод доаѓањето на Нова година и завршувањето на првото полугодие од оваа учебна година, на 28.12.2009 во
Студиска посета на Норвешка со родителите на втората генерација ученици
(01 – 06.12, 2009) Дел од наставниците и родителите на учениците од втората генерација кои учат во интегрираното двојазично училиште
Состанок со родителите
 (02.11, 2009) На ден 02 ноември во училиштето се одржа состанок со сите родителии на учениците од прво и второ
Тор Хагелсен во официјална посета на училиштето
 (29.10, 2009) На 29 октомври училиштето го посети г-дин Тор Халгесен – директор на основното мултиетничко училиште Тојен во Осло,
Норвешкиот амбасадор во посета на училиштето
 (05.10, 2009) На ден 05 октомври училиштето го посети ново-назначениот амбасадор на Кралството Норвешка н.е. Кјетил Паулсен. Г-дин Паулсен беше
Започна новата учебна 2009/2010 година
(01.09, 2009) На први септември во Интегрираното двојазично основно училиште “Фридтјоф Нансен” започна првиот училишен час. На првиот училишен ден