Приредба по повод 8-ми март “Најдобрата мајка“
На ден 04.03.2011 во холот на  ООУ,,Маршал Тито” Струмица со почеток во 16 часот  учениците од Интегрираната двојазична паралелка  се
Во официјална посета кај градоначалниокот на општината
(03.03.2011) Дел од учениците и наставничките од проектот за интегрирано и двојазично образование, на 03.03 2011 година беа во официјална
Посета од страна на делегација на мисијата на ОБСЕ
(27.01.2011) На 27.01.2011 година во посета на проектот “Интегрирано и двојазично училиште“ во Струмица беше делегација на мисијата на ОБСЕ
За новогодишната приредбa
(28.12.2010) Во  новогодишен и божиќен амбиент, низ игра и песна учениците од двете први одделенија  ја испратија старата година и
Креативни работилници „Од мајките за децата“.
(07 и 12. 12.2010) По повод Новогодишните и Божиќните празници наставничките од проектот во соработка со мајките на учениците на
Учество во емисија “За сите деца”
(18.11.2010) Љубопитноста за проектот на ИДОУ во ООУ„ Маршал Тито“ – Струмица ги наведе организаторите на детската емисија „За сите
Одбележување на верскиот празник “Курбан Бајрам“
(15.11.2010) По повод муслиманскиот празник Курбан Бајрам,  а во духот на запознавање на културата, верата и традицијата на своите соученици, 
Хуманитарен караван “Хумано срце“
(27.11.2010) На 27.11.2010 гдина учениците од проектот за интегрирано и двојазично образование учествуваа во хуманитарниот караван “Хумано срце“ кој што
Презентација на проектот во Струмица
(24.09.2010) На 24 септември 2010 година во основното општинско училиште “Маршал Тито“ во Струмица, претставници на НДЦ Скопје направија презентација
Денот на шегата
(01.04.2011) На 01.04.2011 година учениците од двете генерации активно учествуваа на првоаприлското дефиле, организирано во с. Жилче, претставувајќи ги многубројните
Ден на дрвото
(31.03.2011) Учениците и вработените во ИДОУ по седми пат го обележаа Денот на дрвото на 31.03.2011 година, симболично засадувајќи ја
Посета на МРТВ, ЕСРА и Факултет за драмски уметности
На 25.03.2011 година учениците од ИДСУ посетија повеќе институции (предвидени со програмата за воннаставните активности), како: Македонска радио телевизија, ЕСРА
Предавање за улогата на телевизиски снимател
На 18.03.2011. година телевизискиот снимател Ј. Лесански одржа презентација на учениците во ИДСУ, во рамките на уметничката секција, којашто ова
Првиот ден на пролетта
(21.03.2011) На 21.03.2011 година учениците од  второ и трето одделение при ИДОУ го обележаа доаѓањето на првиот пролетен ден со
Осмомартовска приредба во ИДОУ
(08.03.2011) По повод меѓународниот празник 8. март, учениците од двете генерации, низ игра и песна  ја пренесоа својата љубов и
Претставници на УСАИД и амбасадата на САД во посета на интегрираните училишта
На 4-ти март 2011, интегрираните училишта во Јегуновце беа посетени од претставници на УСАИД и амбасадата на САД во Македонија.