Заврши првата генерација ученици во Интегрираното двојазично основно училиште
(15.06, 2009) По повод успешното завршување на учебната година на првата генерација ученици во Интегрираното двојазично основно училиште “Фридтјоф Нансен“,
Одбележан 17 Мај – Ден на конститутивноста на Норвешка
(17.05, 2009) На 17 мај 2009 година НДЦ Скопје во соработка со градоначалникот на општина Јегуновце во интегрираното двојазично основно
Реализиран еднодневен излет
(09.05, 2009) На ден 09.05.2009 наставничките и учениците во ИДОУ “Фридтјоф Нансен” органиризаа и реализираа еднодневен излет до тетовското Кале.
Посета на заменик министерката за образование на Р. Македонија
(27.04, 2009) На ден 27 Април интегрираното двојазично училиште “Фридтјоф Нансен“ во општина Јегуновце беше посетено од страна на заменик
Волонтерска работа на родителите
(26.04, 2009) Од 26.04.2009 год. (недела) родителите на учениците од ИДОУ “Фридтјоф Нансен” волонтерски започнаа да го уредуваат дворот на
Велигденска трпеза
(21.04, 2009) На 21.04.2009 Третиот ден од христијанскиот празник Велигден учениците и наставничките од Интегрираното училиште “Фридтјоф Нансен“ беа во
Први април – Ден на шегата
(01.04, 2009) По повод први април – денот на шегата во ИДОУ с. Прељубиште беше организирана и реализирана првоаприлска парада.
Осмомартовска приредба во чест на мајките “Мила мамо”
(06.03, 2009) На ден 06.03.2009 во подрачното интегрирано двојазично основно училиште во с.Прељубиште беше организирана и реализирана приредба по повод
Училишна работилница “Со мама, за мама”
(20.01, 2009) По повод престојниот празник Денот на жената, на ден 20.02.2009 во нашето училиште беше организирана и реализирана заедничка
Посета на високиот комесар за малцински прашања Кнут Волебек
(29.01, 2009) Интегрираното двојазично основно училиште “Фридтјоф Нансен” с. Прељубиште го посети високиот комесар за малцински прашања на ОБСЕ, Кнут
Новогодишна забава
(28.12, 2008) Учениците на интегрираното двојазично основно училиште “Фридтјоф Нансен” во с. Прељубиште ги посети Дедо Мраз, а учениците во
Во официјална посета на училиштето во Јегуновце
(05.12, 2008) Eva Bueie Nygård – Директорка на основното училиште “Видархеим“ од општина Ојер, Норвешка во придружба со Проф. Стеинар
Студиска посета на Норвешка
(25.11 – 02.12, 2008) Наставниците од училиштето и родителите на учениците кои учат во интегрираното двојзично училиште во општина Јегуновце
Официјално примо-предавање и отворање на ИДОУ “Фридтјоф Нансен“
(15.10, 2008) Во присуство на висока делегација од МНР на Кралството норвешка, Македонската Влада и локалната самоуправа на 15 октомври
Започнување на првиот училишен час во ИДОУ “Фридтјоф Нансен“
(01.09, 2008) На 1-ви септември во ИДОУ во с. Прељубиште започна првиот школски час што значеше и официјално започнување со
Официјално примо-предавање и отворање на ИДОУ “Фридтјоф Нансен“
Во присуство на висока делегација од МНР на Кралството норвешка, Македонската Влада и локалната самоуправа на 15 октомври се изврши