Први април – Ден на шегата
(01.04, 2009) По повод први април – денот на шегата во ИДОУ с. Прељубиште беше организирана и реализирана првоаприлска парада. Целта на парадата беше учениците да се запознаат со значењето на овој ден. Организатори и
Осмомартовска приредба во чест на мајките “Мила мамо”
(06.03, 2009) На ден 06.03.2009 во подрачното интегрирано двојазично основно училиште во с.Прељубиште беше организирана и реализирана приредба по повод празникот на жената 8ми март со наслов “Мила мамо”. Целта на приредбата беше одбележување на
Училишна работилница “Со мама, за мама”
(20.01, 2009) По повод престојниот празник Денот на жената, на ден 20.02.2009 во нашето училиште беше организирана и реализирана заедничка работилница “Со мама, за мама” Во работилницата учествуваа 17 мајки, 24 ученика и 4 наставнички,
Посета на високиот комесар за малцински прашања Кнут Волебек
(29.01, 2009) Интегрираното двојазично основно училиште “Фридтјоф Нансен” с. Прељубиште го посети високиот комесар за малцински прашања на ОБСЕ, Кнут Волебек. Претставниците на ОБСЕ посебно се интересираа за начинот на функционирањето на ова училиште, ги
Новогодишна забава
(28.12, 2008) Учениците на интегрираното двојазично основно училиште “Фридтјоф Нансен” во с. Прељубиште ги посети Дедо Мраз, а учениците во негова чест и во чест на нивните родители и по повод на завршувањето на првото
Во официјална посета на училиштето во Јегуновце
(05.12, 2008) Eva Bueie Nygård – Директорка на основното училиште “Видархеим“ од општина Ојер, Норвешка во придружба со Проф. Стеинар Брин – директор на Нансен мрежата на Балканот, на 5-ти декември го посетија ИДОУ “Фридјоф
Студиска посета на Норвешка
(25.11 – 02.12, 2008) Наставниците од училиштето и родителите на учениците кои учат во интегрираното двојзично училиште во општина Јегуновце од 25 ноември до 02 декември 2008 година престојуваа во Норвешка. Целта на посетата беше
Официјално примо-предавање и отворање на ИДОУ “Фридтјоф Нансен“
(15.10, 2008) Во присуство на висока делегација од МНР на Кралството норвешка, Македонската Влада и локалната самоуправа на 15 октомври се изврши технички прием на реконструираното основно училиште во с. Прељубиште.
Започнување на првиот училишен час во ИДОУ “Фридтјоф Нансен“
(01.09, 2008) На 1-ви септември во ИДОУ во с. Прељубиште започна првиот школски час што значеше и официјално започнување со имплементација на интегрираната и двојазичната програма во едно основно училиште во Република Македонија.
Официјално примо-предавање и отворање на ИДОУ “Фридтјоф Нансен“
Во присуство на висока делегација од МНР на Кралството норвешка, Македонската Влада и локалната самоуправа на 15 октомври се изврши технички прием на реконструираното основно училиште.