Në vizitë zyrtare të shkolles në Jegunovcë
(05.12, 2008) Eva Bueie Nygård – Drejtor në Shkollen fillore “Vidarheim“ në komunen Ојеr në Norvegji, e shoqëruar prej Profesor Steinar Brin – drejtor i rrjetit Nansen në Ballkan, më 5 Dhjetor e vizituan SHFDI “Fridtjof
Qëndrimi studimor në Norvegji
(25.11 – 02.12, 2008) Arsimtarët e shkolles dhe prindërit e nxënësve të cilët mësojnë në Shkollen fillore dygjuhësore të integruar në Komunen Jegunovcë, prej 25 Nëntor deri 02 Dhjetor 2008 qëndruan në Norvegji. Qëllimi i vizites
Pranim-dorëzimi zyrtar dhe hapja e SHFDGJI “Fridtjof Nansen”
(15.10, 2008) Në prani të një delegacioni të lartë të MPJ të Mbretërisë së Norvegjisë, Qeverisë së Maqedonisë dhe vetëqeverisjes lokale, më 15 Tetor 2008 u bë pranimi teknik i shkollës fillore të rikonstruktuar në f.
Fillimi i orës së parë shkollore në SHFDGJI “Fridtjof Nansen”
(01.09, 2008) Më 1 Shtator në SHFDGJI në fshatin Prelubishtë filloi ora e parë shkollore që do të thotë edhe fillim zyrtarë me implementimin e programit të integruar dygjuhësor në një shkollë fillore në Republikën e
Pranim-dorëzimi zyrtar dhe hapja e SHFDGJI “Fridtjof Nansen”
Në prani të një delegacioni të lartë të MPJ të Mbretërisë së Norvegjisë, Qeverisë së Maqedonisë dhe vetëqeverisjes lokale, më 15 Tetor 2008 u bë pranimi teknik i shkollës fillore të rikonstruktuar.